Tomatensaus

Een goede tomatensaus is te gebruiken voor zoveel heerlijke gerechten. Pasta, pizza, zelfgemaakte gehaktballetjes in tomatensaus en ga zo nog maar eventjes door…

Inmiddels kun je in de supermarkt een heleboel kant-en-klare tomatensauzen kopen. Ideaal voor als je even wat minder tijd hebt natuurlijk! Vanwege mijn allergie is dit geen optie dus moest ik op zoek naar een snel, eenvoudig maar wel lekker alternatief. Vandaag leer ik je hoe je mijn variant kan maken!

Ingrediënten: 30 minuten

  • 1 kilo tomaten (ongepeld)
  • 4 teentjes knoflook
  • Olijfolie
  • Basilicum
  • Maïzena
  • Rijststroop
  • Peper & zout

Bereidingswijze:

Stap 1: Snijd de tomaten en knoflooktenen in grove stukken. Zoals je op het lijstje met ingrediënten hebt kunnen lezen gebruik ik voor sommige van jullie misschien veel knoflook, wat minder knoflook gebruiken is natuurlijk ook prima.

Stap 2: Doe wat olijfolie in een pannetje en voeg de tomaten met de knoflook hieraan toe. Laat dit ongeveer 15  minuten pruttelen (zonder deksel). Af en toe goed doorroeren zodat de tomaten niet aanbranden.

Stap 3: Voeg wat peper en zout toe, een eetlepel rijststroop en een aantal blaadjes basilicum. Pureer het geheel met een staafmixer. Meestal pureer ik niet alles super fijn, zolang de vellen van de tomaten maar zijn verdwenen.

Stap 4: Zet het pannetje terug op het vuur. Ondertussen maak je een mengsel van één eetlepel maïzena met twee eetlepels koud water, roer dit even goed door. Vervolgens voeg je al roerend dit mengsel toe aan de tomatensaus. Laat het geheel nog even 10 minuten pruttelen.

Stap 5: Ter garnering of als extra smaak kun je nog wat fijn gehakte blaadjes basilicum aan de tomatensaus toevoegen.

Nu is je tomatensaus klaar! Uit ervaring weet ik dat die de tweede dag nog lekkerder smaakt, wat met veel gerechten het geval is.

Mocht je reageren op fructose, let dan op met het eten van tomaten. Vaak is het niet meer dan 2 gram fructose op 100 gram, maar of je lichaam hier goed op reageert is iets wat je zelf moet uitproberen. Voor mij gaan een paar tomaatjes en wat saus goed, maar tomatensoep kan ik niet eten. De hoeveelheid fructose die men kan verdragen verschilt per persoon.

Liefs, Juliette

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s