Griekse speltboterhammen

Lunchtijd is voor mij één van de leukste eetmomenten van de dag. Gewoon, omdat in principe alles kan en alles mag. Dat is in ieder geval mijn motto! Daarom kan mijn lunch uiteenlopend zijn: van soep tot aan salades en van pannenkoeken tot aan taart, mij maakt het niet uit. Maar gewoon een stel simpel, goed belegde boterhammen eet ik ook graag als mijn lunch. Brood is namelijk snel, eenvoudig en voedzaam.

Vandaag eet ik speltboterhammen met Griekse topping. Mijn keuze voor speltbrood? Omdat deze boterhammen tarwevrij zijn, mocht je hier geen fan van zijn of ze niet in huis hebben dan kun je natuurlijk prima kiezen voor een andere soort.

Normaal gesproken ben ik pro DIY (do it yourself), maar soms heb je daar geen tijd voor of geen zin in. Bij mij komt het voornamelijk voort uit het feit dat in veel kant-en-klaar producten fructose zit. Nu heb ik tzatziki ontdekt die volledig fructosevrij is en tegemoet komt in mijn behoefte aan gemakzucht.

Tip! Last van een koemelkallergie of lactose-intolerantie? Vervang de tzatziki voor humus of een lactosevrije spread.

Men neme (voor 2 boterhammen):

  • 2 spelt boterhammen
  • Tzatziki van het merk: Paros (verkrijgbaar bij PLUS Supermarkten)
  • ¼ courgette
  • 8 olijven
  • Feta
  • Peper

Bereidingswijze (10 minuten):

Stap 1. Pak twee sneetjes brood. Kies om ze vers te gebruiken of om ze te roosteren, ik rooster die van mij.

Stap 2. Snijd een aantal plakjes courgette en dep deze droog met wat keukenpapier. Grill de plakjes vervolgens enkele minuten aan beide kanten. Geen zin in of geen tijd voor? Gebruik eventueel wat ijsbergsla, dat combineert ook lekker met dit receptje.

Stap 3. Besmeer de boterhammen met een goede laag tzatziki.

Stap 4. Snijd vervolgens de olijven in plakjes en verkruimel de feta. Leg de plakjes courgette en schijfjes olijven op de boterhammen. Garneer tenslotte de lunch met de feta en wat peper.

Gegarandeerd genieten!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s