Speltpannenkoeken met rijststroop

Ben je het met mij eens als ik zeg dat je dag met verse pannenkoeken beginnen helemaal top is? Misschien kun je je er in vinden en misschien ook wel niet, maar dat veel mensen dol zijn op deze lekkernij kunnen we niet ontkennen! Pannenkoeken kunnen wat mij betreft als ontbijt, lunch of diner: er is altijd een goed moment.

Vandaag heb ik een recept voor speltpannenkoeken met rijststroop. Waar velen onder ons hun pannenkoeken bestrooien met fruit, suiker, stroop, honing en andere zoete dingen, is deze taak voor mensen met een fructose-allergie wat lastiger. Maar niet getreurd, want simplicity is more en ik vertel je hierbij dat speltpannenkoeken met rijststroop en kaneel ook erg goed smaken 🙂 ..al geven een paar stukjes fruit wel even die finishing touch aan je pannenkoek!

Een ander bijkomend voordeel van pannenkoeken: je kunt ze ook prima hartig beleggen. Hier had ik vandaag geen zin in, maar het is zeker een leuk idee voor in de toekomst. Wil je mijn pannenkoeken ook een keer uitproberen? Check dan het recept hieronder.

Men neme (voor circa 10 à 12 pannenkoeken):

  • 375 gram speltmeel (speltbloem kan ook, een combinatie kan ook)
  • 750 ml geitenmelk
  • 4 eieren
  • Snufje zout
  • Olie/boter

Bereidingswijze (30 minuten):

Doe alle ingrediënten in een beslagkom, behalve de melk. Mix de ingrediënten door elkaar en voeg de melk geleidelijk toe aan het mengsel. Het verschil in dikke- of dunne pannenkoeken zit hem in de hoeveelheid melk die je gebruikt, dit kun je eventueel aanpassen. Bak de pannenkoeken vervolgens op een middel-hoog vuur, zo voorkom je dat ze aanbranden.

Tip! Je kunt uiteraard de geitenmelk vervangen door een andere melksoort. Door bijvoorbeeld lactosevrije melk maar ook door water.

Varieer er lekker op los met deze pannenkoekjes en wees niet te zuinig met je versiering.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s