Bloemkoolsoep met kerrie

Zin in een makkelijke maaltijd? Dan biedt deze romige bloemkoolsoep de oplossing. Een makkelijker soepje dan deze is er volgens mij niet. Tevens ook smaakvol, wat natuurlijk wel zo belangrijk is. Normaal gesproken vind ik bloemkool een beetje suf, weinig pit hebben en wat neutraal van geur en smaak. Met deze soep kun je echter veel meer uit je bloemkool halen, je hebt alleen net dat beetje extra nodig.

Ingrediënten: 4 personen – 30 minuten

  • Bloemkool
  • Ui
  • Bouillon blokje (ik gebruik die van Cenovis)
  • Kerrie
  • Cashewnoten

Bereidingswijze:

Stap 1: Fruit een ui in de pan. Snijd de bloemkool vervolgens in stukken.

Stap 2: Voeg een liter bouillon toe aan het uitje en de bloemkool. Uiteraard kun je ook zelf bouillon trekken en die gebruiken. Nog beter!

Stap 3: Kook de bloemkool beetgaar. Dit zal ongeveer 15 minuten duren.

Stap 4: Pureer vervolgens de bloemkool. Je krijgt nu als het goed is een romige massa (zonder dat daar ook maar iets van room aan te pas komt, vinden wij fijn!) Voeg wat peper en zout toe en proef of het geheel op smaak is.

Stap 5: Ter garnering kun je wat kerriepoeder en cashewnoten gebruiken. Deze twee hulpmiddelen zorgen gegarandeerd voor dat beetje extra pit.

Dit soepje is fructose-, lactose- en tarwevrij. Daarnaast ook geschikt voor mensen die geen gluten kunnen verdragen en/of vegetarisch zijn. Tijdens een etentje is dit dus altijd een veilige keuze om klaar te maken. Al smaakt die ook prima op een doordeweekse dag hoor!

Smakelijk eten

Liefs, Juliette

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s