Broccolirijst met venkel

Een van mijn favoriete groentes is venkel. Naar mijn idee koken er niet zoveel mensen met deze heerlijke groente. Vandaar dat ik er vandaag een fris en licht verteerbaar gerechtje mee maak! Venkel wordt gebruikt als groente, als kruid en van de zaden van de plant kan olie worden gemaakt. Een multifunctionele groente dus. De smaak van venkel komt overeen met anijs, wat de groente extra bijzonder maakt. Hierdoor kun je er zelfs heerlijke nagerechten mee maken!

Een ander ingrediënt dat ik vandaag gebruik is broccolirijst. Een koolhydraatarme vervanger voor rijst. Misschien ken je deze nieuwe trend al? Steeds vaker wordt groente als vervanger voor koolhydraten gebruikt. Zo is broccoli- en bloemkoolrijst tegenwoordig populair en hetzelfde geldt ook voor courgetti (= spaghetti gemaakt van courgette). Je kunt deze smaakvolle varianten zelf maken of gewoon kopen in de supermarkt! Super handig voor mensen die op koolhydraten willen letten, maar ook een uitkomst voor mensen die geen tarwe of gluten kunnen verdragen.

Benieuwd naar wat ik ga maken? Lees dan gauw verder!

Ingrediënten (2 personen):

  • 400 gram broccolirijst
  • 200 gram gerookte zalm
  • Philadelphia lactosevrij
  • 1 courgette
  • 1 venkel
  • Knoflook
  • Bieslook

Bereidingswijze (15 minuten):

Stap 1: Snijd de courgette, venkel en knoflook in kleine stukken.

Stap 2: Giet olie in een wokpan en bak de knoflook en courgette op een middelhoog vuur.

Stap 3: Snijd ondertussen de zalm in stukken.

Stap 4: Wanneer de courgette en knoflook is aangebakken voeg je de venkel toe.

Stap 5: Wanneer de venkel beetgaar is, voeg je de broccolirijst, de Philadelphia en de zalm toe aan het mengsel en is het een kwestie van goed doorroeren. Zorg ervoor dat de groentes lekker knapperig zijn. Wok het geheel dus maar enkele minuten.

Stap 6: Schep het gerecht op en strooi ter garnering bieslook over het geheel.

Dit gerecht is naar mijn mening heerlijk fris en licht verteerbaar. De broccolirijst vult echter goed, dus je zal geen onverzadigd gevoel hebben na het eten van deze maaltijd. Ben jij van plan dit te gaan klaarmaken?

Smakelijk eten! 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s