Italiaanse spelttosti

Makkelijk, snel en lekker blijft toch altijd de klassieke tosti. Het maakt niet uit hoe vaak, op welk moment of in welk gezelschap je er eentje eet, het smaakt gewoon altijd goed. Je kunt er daarnaast ook vrij weinig aan verpesten. Tegenwoordig zie je steeds meer varianten op de standaard tosti, wat ik een erg goed idee vind. Je zou voor een afwijkende variant speciaal naar de winkel kunnen gaan, maar je kunt ook gewoon kijken wat je in huis hebt en daar een lekkere combinatie mee maken. Want zeg nou zelf, een tosti is toch altijd een goed idee?

Tijdens mijn lunch vandaag maakte ik een Italiaanse spelttosti. Nieuwsgierig naar het recept? Lees dan gauw verder!

Ingrediënten (1 tosti):

  • 2 speltboterhammen
  • 1 bol buffelomozzarella
  • 1 plak prosciutto ham
  • 1 tomaat
  • Basilicum
  • Peper

Bereidingswijze (10 minuten):

Stap 1: Neem twee sneeën speltbrood.

Stap 2: Snijd de mozzarella in plakjes. Dep deze droog met wat keukenpapier.

Stap 3: Snijd de tomaat in plakjes. Verwijder het vruchtvlees uit de tomaat en dep de plakjes droog met wat keukenpapier.

Stap 4: Beleg de twee sneeën brood met een plak prosciutto ham, de plakjes mozzarella, de plakjes tomaat en basilicum. Voeg een snufje peper toe.

Stap 5: Zorg voor een tosti-apparaat. Mocht je deze nu niet hebben dan zou je ook een pan kunnen gebruiken. Bak de tosti ongeveer 5 minuten onder het tosti-apparaat. Tussendoor zou je de tosti een keer om kunnen draaien.

Is je tosti goudbruin gekleurd, hoor je de mozzarella knetteren en ruik je de geur van verse basilicum? Dan is het tijd om hem op te peuzelen!

Smakelijk..

Liefs, Juliette

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s