Zilvervliesmix van Lassie

Van een echte nazomer kunnen we wel spreken. Officieel is het al “herfst” maar je slippers, bikini en zomerjurkje hoeven deze week in ieder geval de kast nog niet in! Veel mensen zijn echter gewoon aan het werk of gaan naar school. Vaak is koken dan ook niet hetgeen waar je de hele dag naar uit hebt gekeken. Daarbij heb ik met warm weer nooit zoveel trek in een zware/warme maaltijd.

Misschien heb ik iets wat je wél lekker vindt met warm weer. Een maaltijdsalade met zilvervliesrijst, spelt én quinoa. Nee, deze drie vezelsoorten heb ik niet één voor één gekookt. Het is namelijk een super lekkere zilvervliesmix van Lassie. Ideaal dat deze mix geen tarwe bevat, maar toch gezond en vezelrijk is. Ik maakte er een makkelijk maaltijd van en combineerde dit met wat groente en gerookte kipfilet.

Ingrediënten: 2 personen – 15 minuten

  • Zilvervliesmix van Lassie
  • Gerookte kip
  • Broccoli
  • Sperziebonen
  • Tons Majoneis

Bereidingswijze:

Stap 1: Dop de sperzieboontjes en snijd de broccoli in stukjes. Kook ze vervolgens beetgaar.

Stap 2: Kook de zilvervliesmix van Lassie ±8 à 10 minuten. Meestal gebruik ik een suikervrij bouillonblokje voor extra smaak.

Stap 3: Bak de spekjes. Ik laat ze daarna altijd uitlekken op wat keukenpapier zodat ze minder vettig zijn.

Stap 4: Snijd ondertussen de gerookte kip in blokjes. Ik zou ongeveer een stuk van 125 gram gebruiken, aangezien je ook nog spekjes door de maaltijd heen doet.

Stap 5: Meng vervolgens alle ingrediënten door elkaar. En voeg 1 à 2 eetlepels mayonaise toe aan het geheel. Uiteraard zou je ook een ander soort sausje kunnen toevoegen of de maaltijd naturel kunnen eten.

Je kunt deze salade al eerder klaarmaken en vervolgens even opwarmen of koud opeten. Hij doet het ook goed als lunch op het werk 🙂

Ik vind deze zilvervliesmix van Lassie echt een aanrader. Wil je er nu meer over weten of meer producten van Lassie bekijken? Klik dan hier.

Smakelijk eten! 

Liefs, Juliette

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s