Choco & Zoet

Na een (te lange) vakantie break ben ik weer back on track. Het was niet helemaal de bedoeling zolang niets te laten horen, maar het zorgde wel voor een overvloed aan inspiratie en dus heb ik genoeg om de komende tijd met jullie te delen!

Ik trap af met een snoeperig tussendoortje, geheel fructosevrij, maar daardoor niet minder lekker. Ik smul namelijk al een aantal dagen van suikervrije chocolaatjes en ben écht tot de conclusie gekomen dat geen mens zonder chocolade zou moeten leven!

Deze chocolade heb ik gekocht bij een winkeltje genaamd: Choco & Zoet. De naam verklapt natuurlijk al het een en ander, zij verkopen chocolade en snoepwaren. Maar daarnaast ook cadeautjes en schepijs. Mijn moeder liep toevallig een tijdje geleden binnen en vroeg (puur uit nieuwsgierigheid) of zij ook suikervrije producten verkochten. Toevallig zei de verkoopster volmondig “ja”.

Je kunt kiezen uit verschillende varianten chocolade: bonbons, tabletchocolade melk/puur of zakjes met kleine chocoladetablets. Uiteraard ging ik voor een doosje bonbons en een tablet met melk smaak (verpakt met 2 stuks). Je kunt zelf bepalen hoeveel gram bonbons je wilt hebben.

De chocolade wordt gezoet met de zoetstof maltitol. Dit is geen natuurlijke zoetstof maar kan worden gemaakt van moutsuiker (maltose) uit maïs of tarwe. Maltose kent een samenstelling van twee moleculen glucose. Ik raad je aan om maltitol niet in overvloed te gebruiken omdat het een laxerend effect kan hebben. Maar voor een suikervrij chocolaatje is het een prima suikervervanger.

De chocolade smaakt onwijs lekker! De bonbons hebben verschillende smaken; hazelnoot, koffie, mokka etc. Een heerlijk verwenmoment voor jezelf of om te delen met anderen! Uiteraard heb ik het ook laten proeven aan mensen in mijn omgeving die wel gewoon suiker eten en zij vinden het dicht in de buurt komen van “gewone” chocolade.

Meer weten over Choco & Zoet? Klik dan hier

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s