Tonijnsalade met sojabonen

Die titel belooft al veel goeds toch? Ik ben namelijk gek op sojabonen. Die soort van peultjes met haartjes. Vaak krijg je ze als bijgerecht als je Japans gaat eten. Ze worden ook wel ‘Edamame’ boontjes genoemd. ‘Eda’ betekent in het Japans tak, ‘mame’ betekent boontjes. Dus letterlijk ‘boontjes aan tak’. Ze zijn daarnaast rijk aan eiwit, ijzer, omega 3-vetzuren, calcium en vitamine A en C.

Je kunt ze heerlijk snacken, door een salade doen of een spread van maken. Dat laatste staat nog op mijn verlanglijstje! Vandaag maakte ik er een salade mee en dat was enorm smullen.

Ingrediënten (2 personen):

  • 80 gram jonge bladsla melange van de AH (je kunt ook prima een andere slasoort gebruiken)
  • 112 gram tonijn (uitgelekt blikje)
  • 75 gram sojabonen
  • ½ komkommer
  • Avocado
  • Zure augurken
  • Sesamzaad
  • 2 eetlepels mayonaise (Dé ideale mayonaise)
  • Azijn

Bereidingswijze (10 minuten):

Stap 1: Doe de sla melange in een kom. Ik snijd deze altijd nog een beetje fijn.

Stap 2: Maak het blikje tonijn open en laat uitlekken. Ik gebruik tonijn op waterbasis. Omdat ik mayonaise aan deze salade toevoeg, vind ik het anders te vet worden. Voeg toe aan de sla melange.

Stap 3: Snijd de komkommer, avocado en augurken in kleine stukjes. Voeg toe aan de sla melange. Let op: zure augurken bevatten geen toegevoegde suikers, zoetzure augurken daarentegen wel.

Stap 4: Voeg ook de sojabonen toe aan de sla melange.

Stap 5: Voeg 2 eetlepels mayonaise toe aan de sla melange. Ik gebruik TonS majoneis, zoals ik jullie gisteren al vertelde. Je vindt de link hier: Dé ideale mayonaise. Voeg ook een scheutje azijn toe. Meng goed door.

Stap 6: Schep de salade op, ter garnering kun je er sesamzaadjes overheen strooien, ik vind dit een extra lekkere smaak aan het gerecht geven.

Ik heb heerlijk van deze salade gesmuld in het ondergaande zonnetje. Het ultieme zomergevoel kwam meteen naar boven. Deze salade vult overigens aardig goed door de sojabonen. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

Enjoy.. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s