Dé ideale mayonaise

Daar ben ik weer! Ik heb veel te lang niets van me laten horen, maar mijn tentamens vergen de nodige zweetdruppels en kostbare tijd die ik heb. Ondanks dat heb ik morgen een erg leuk receptje voor jullie, wat lekker makkelijk is voor bij dit veel te warme weertje. Vandaag vertel ik jullie alvast welke mayonaise ik daarvoor gebruik, zodat je hem alvast in huis kunt halen!

“TonS Majoneis: échte MAYONAISE”

De enige mayonaise die ik door heel wat gerechtjes in mijn voedselparadijs verwerk. Fructose-, lactose-, en tarwevrij. Kijk daar hou ik nou van! Een hele poos kon ik geen frietjes met mayonaise eten omdat door vrijwel alle mayonaise en andere sauzen fructose/suiker zit. Ik was dan ook een dolgelukkig kind toen onze wegen elkaar kruiste..

Deze mayonaise wordt beschreven als een “Belze” mayo, wat simpelweg betekent dat die wat zuurder smaakt dan de reguliere mayonaise/frietsaus. Het is gemaakt volgens traditioneel Belgisch recept.

Ingrediënten:

  • Zonnebloemolie
  • Natuurazijn
  • Ei-dooiers
  • Water
  • Mosterdzaden
  • Zout

Er wordt aangegeven op het potje dat er pure zonnebloemolie wordt gebruikt en dat betekent meer onverzadigde vetzuren. Plus 100% vrije uitloop-scharrelei, zonder toegevoegde E-nummers en kleurstoffen. En ook is dit potje glutenvrij! Het enige nadeel is dat deze mayonaise wel wat meer calorieën bevat dat bijvoorbeeld mayonaise op yoghurt basis. Ik raad je deze majoneis zeker aan en bij dezen weet je nu ook wat voor mayonaise ik dus gebruik door de recepten die nog gaan komen.

Stay tuned! 

TonSmayonaise2

 

Liefs, Juliette

2 gedachten over “Dé ideale mayonaise

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s