Speltpasta met kipfilet

Voor mijn vriend (die niet tegen tarwe kan), maakte ik speciaal deze smaakvolle pasta. Hij had al een hele poos geen pasta meer aangeraakt, dus het was even afwachten of hij het lekker vond. Deze pasta is echter dik goedgekeurd! Het is geen lastige, ingewikkelde pasta om te maken, wat we dan natuurlijk ook wel weer fijn vinden.

Ingrediënten: 2 personen – 30 minuten

  • 250 gram speltpasta
  • 250 gram kip
  • 1 courgette
  • champignons
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • spekjes
  • Philadelphia lactosevrij

Bereidingswijze:

Stap 1: Snijd de kipfilet en de groentes in stukjes.

Stap 2: Bak de spekjes alvast. Ik doe dit om ervoor te zorgen dat ze minder vet bevatten. (Schrik mezelf overigens iedere keer weer wezenloos als ik zie hoeveel vet daar uitkomt.) Vervolgens laat ik ze uitlekken in een bakje met wat keukenpapier.

Stap 3: Voeg de gesneden groentes toe aan de kipfilet. De knoflook en stukjes sjalot zou je eventueel al eerder kunnen toevoegen.

Stap 4: Kook water, voeg een bouillonblokje toe en laat de pasta koken. Uiteraard gebruik ik wederom de bouillonblokjes van Cenovis.

Stap 5: Als de pasta klaar is met koken giet je deze af. Voeg het daarna toe aan de kipfilet met groente.

Stap 6: Haal de pan van het vuur, voeg de spekjes en de Philadelphia toe aan de pasta. Roer goed door. Je zou een half bakje kunnen gebruiken..of minder..of meer. It’s up to you. Wanneer je geen last hebt van lactose zou je ook een andere variant van de Philadelphia reeks kunnen proberen zoals bieslook of kruiden.

Ik vind speltpasta overigens luchtiger om te eten dan gewone tarwepasta. Het is minder plakkerig en vast van structuur. Schep een goed bordje van deze lekkernij voor jezelf op en geniet ervan zoals ze dat in Italië ook doen!

Liefs, Juliette

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s