Courgette lasagne

Vandaag heb ik voor jullie een courgette lasagne met kip. Een ideaal recept voor degene die niet tegen tarwe kunnen. Of voor hen die graag koolhydraatarm willen eten. Je portie veggies voor vandaag is dan ook meteen binnen, altijd mooi meegenomen natuurlijk.

Ingrediënten: 4 personen – 30 minuten

 • 2 courgettes
 • Champignons
 • Aubergine
 • Tomatensaus
 • 600 gram kipfilet
 • Geraspte kaas
 • 2 bollen mozzarella

Bereidingswijze:

Stap 1: Voor deze lasagne gebruik ik kip. Uiteraard moet deze eerst worden gebakken. Je kunt ervoor kiezen de kip in blokjes of reepjes te snijden. Voeg een snufje zout en peper toe.

Stap 2: Terwijl de kip op het vuur staat, kun je de courgette snijden. De courgette zijn ter vervanging van de lasagne bladeren. Snijd ze in de lengte in plakken van ongeveer 3 millimeter dikte. Je kunt hier een kaasschaaf voor gebruiken. Zorg ervoor dat je de courgetterepen eventjes grilt, een minuut per kant is voldoende. Dep ze daarna even droog met wat keukenpapier. Dit zorgt ervoor dat de lasagne niet te nat wordt.

Stap 3. Snijd de champignons en aubergine in kleine blokjes en bak eventjes mee met de kip. Je zou ze ook apart van de kip kunnen bakken, maar dit is eenvoudiger.

Stap 4: Verwarm de oven voor op 200 graden. Vervolgens kun je een ovenschaal even inspuiten met wat olijfolie.

Stap 5: In mijn geval heb ik zelf tomatensaus gemaakt (deze saus zet ik binnenkort online; so stay tuned), maar je zou ook saus uit een potje kunnen gebruiken (deze saus is uiteraard niet fructosevrij). Schep wat saus op de bodem van de ovenschaal, verdeel vervolgens wat courgettebladeren over de bodem. Hierna kun je laagjes maken, je schept de groentes en de kip hier boven op. Strooi daarna wat geraspte kaas en stukjes mozzarella op de groentes en de kip. Herhaal dit tot de courgettebladeren op zijn. In mijn geval maakte ik drie laagjes. Als je een grote ovenschaal hebt kun je wellicht beter 3 courgettes gebruiken. Strooi uiteindelijk kaas en mozzarella op de bovenkant.

Stap 6: Bak de lasagne nog 20 minuten af in de oven.

Voor degene die nog even concreet willen hoe de opbouw van mijn lasagne eruit ziet:

 • Saus
 • Courgettebladeren
 • Groente + kip
 • Geraspte kaas + mozzarella
 • Courgettebladeren
 • Saus
 • Groente + kip
 • Geraspte kaas + mozzarella
 • Courgettebladeren
 • Saus
 • Geraspte kaas + mozzarella

Wat mij betreft kun je het doen zoals jij het lekker vindt!

Dit receptje is dus super tof voor mensen die tarwevrij of koolhydraatarm willen eten. Helaas is het recept niet lactosevrij, omdat ik geraspte kaas en mozzarella heb gebruikt. Fructosevrij kun je hem wel maken, maar dan zul je geen tomatensaus uit een potje moeten gebruiken. En zoals ik al eerder vertelde; voor tomaten geldt dat ze vaak een lage hoeveelheid fructose bevatten en dat je zelf moet uittesten of tomaten voor jou werken.

Smmmullen maar! 

 

Liefs, Juliette

2 gedachten over “Courgette lasagne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s