Lion

Afgelopen weekend maakte ik een receptje wat jullie zeker niet mogen missen. Eens in de zoveel weken maak ik dit, vooral omdat het makkelijk, snel en heel erg lekker is! Het recept heb ik gevonden via chickslovefood en daarna aangepast zodat ik het kon eten. De bereiding kost slechts ±15 minuten en is dus super easy als je niet zoveel tijd hebt om lang in de keuken te staan. Ik plaats dit in de categorie “baksels”, maar nóg een voordeel is dat dit schatje slechts een half uurtje in de koelkast moet harden. Echt bakken komt hier dus niet aan te pas.

Ingrediënten: 8 personen – 15 minuten

  • 6 rijstwafels
  • 60 gram havermout of havervlokken
  • 80 gram gemengde noten
  • 6 eetlepels pindakaas
  • 4 eetlepels rijststroop
  • 100 gram pure chocolade min 85% cacao

Bereidingswijze:

Stap 1: Breek de rijstwafels in kleine stukjes en meng dit met de havermout.

Stap 2: Doe de pindakaas samen met de rijststroop in een kommetje en smelt in de magnetron. In mijn geval maakte ik dit mengsel in 40 seconden warm, maar dit verschilt wellicht ook per magnetron. Je zou eventueel ook kunnen kiezen voor au bain-marie.

Stap 3: Giet het warme mengsel over de rijstwafels, havermout en noten. Schep even goed door het mengsel.

Stap 4: Smelt de chocolade. Ook hier geldt weer: gebruik lactosevrije chocolade of suikervrije chocolade. Ik heb nog geen chocoladereep gevonden die én lactosevrij én suikervrij is. Mijn tip voor jullie, smelt je chocolade wel au bain-marie. Je zou dit eventueel ook in de magnetron kunnen doen, echter uit ervaring brandde mijn chocolade iedere keer gedeeltelijk aan. Dit geeft een verbrand smaakje aan de chocolade.

Stap 5: Voeg de gesmolten chocolade toe aan het mengsel en schep weer goed door. Doe dit wel snel anders wordt je chocolade weer hard.

Stap 6: Hak de noten fijn, grof gehakt is prima. Je kunt noten naar keuze gebruiken. Ik koos voor walnoten en cashewnoten.

Stap 7: Wederom laat ik het aan jou over wat voor soort bakvorm je wilt gebruiken. In mijn geval heb ik een bakvorm gebruikt waarin je ook paté kunt klaarmaken, dit klinkt misschien een beetje raar. Het is eigenlijk gewoon een cakevorm maar dan minder diep.

Voor mij geldt deze lion als troostvoer, heerlijk comfortabel! You must try…

 

Liefs, Juliette

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s