Groene brownies

Zin in brownies, maar geen zin in fructose, lactose of tarwe? Dan heb ik het perfecte recept voor je gevonden. Brownies gemaakt van avocado. Ik hoor je denken, avocado? Ja zeker, misschien wat onverwacht maar zeker niet minder lekker! Ga jij ook voor deze groene brownie? Dan is dit je boodschappenlijstje:

Ingrediënten:

  • 1 avocado
  • 2 eieren
  • 120 gram cacao
  • 120 ml rijststroop
  • 100 gram gesmolten pure chocolade (ik gebruik min 85% cacao)
  • ½ theelepeltje bakpoeder
  • 50 gram noten naar keuze

Bereidingswijze: 10 personen – 40 minuten

Stap 1: Snijd de avocado in blokjes en voeg de rijststroop toe. Ik gebruik rijststroop ter vervanging van fructose. Je zou eventueel ook honing kunnen gebruiken. Als je dit alles in één kom hebt gegooid, mix je het tot een glad mengsel met een handmixer.

Stap 2: Voeg de 2 eieren toe en mix verder tot een glad mengsel.

Stap 3: Voeg de cacao, gesmolten chocolade en bakpoeder toe aan het mengsel en mix verder tot een gladde substantie. Indien je allergisch bent voor lactose kun je hier lactosevrije chocolade voor gebruiken. Je kunt deze variant ook vinden in 85% cacao. Indien je allergisch bent voor fructose of suiker kun je suikervrije chocolade gebruiken. Een chocoladereep die én lactosevrij én suikervrij is, heb ik helaas nog niet gevonden!

Stap 4: Hak de noten fijn en voeg toe aan het mengsel. Schep even goed door de substantie. Ik heb gekozen voor walnoten, cashewnoten en pinda’s.

Stap 5: Giet het mengsel in een brownie bakvorm. In mijn geval had ik deze niet dus heb ik een bakvorm gebruikt om een mini taartje in te maken. Dit resulteerde in 2 brownies. Je zou eventueel ook een cakevorm of cupcakevormpjes kunnen gebruiken.

Stap 6: Bak de brownie op 175 °C, gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven.

Stap 7: Laat de brownie afkoelen en garneer met noten.

Stap 8: Snijd de brownie in stukken en genieten maar!

Ik ben benieuwd naar wat jullie van deze groene brownie vinden!

Liefs, Juliette

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s